Simson: korruptsioon Tallinna Sadamas näitab, et Eestile on vaja Reformierakonnata valitsust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul on Reformierakond aastaid Tallinna Sadamat valitsenud ja seega sealtoimunu eest vastutav. Tema hinnangul on Eestile vaja Reformierakonnata valitsust.

«Tallinna Sadama puhul on oluline see, et juba aastaid on Reformierakond väga kiivalt hoidnud Tallinna Sadama nõukogus oma enamust,» ütles Simson BNS-ile. «Kuna tegevjuhtide ametisse nimetamine oli nõukogu pädevus ja ka selles viimases ametisse nimetamises oli seal enamuses Reformierakond, siis küsimus ei ole enam personaalselt isikute pinnal, vaid selles, milline on olnud Reformierakonna huvi Tallinna Sadamas,» lisas ta.

Simsoni sõnul on Reformierakond mitme aasta jooksul pidurdunud kõikide riigiettevõtete nõukogude nimetamisi, sest nii on loodetud säilitada kontroll Tallinna Sadama üle. «On silmatorkav, et Reformierakonnal on olnud aastate pikkune huvi kontrollida läbi nõukogu Tallinna Sadamas toimuvat,» märkis Simson.

«Praegusel hetkel proovib Kristen Michal öelda, et tema on värskelt ametisse saanud minister, kes sündmuste kulgu määrata ei saanud. Küll aga omas Tallinna Sadamat puudutavate otsuste tegemisel sõnaõigust Reformierakond, kes on ka tulemuse eest vastutav,» sõnas Simson.

«Praegusel hetkel näen, et Eestile oleks vaja valitsust, kus Reformierakonda ei ole,» ütles Simson ja lisas, et Tallinna Sadamas toimunu on näiteks sellele, et Reformierakonnal on valitsemisväsimus.

Kaitsepolitseiameti töötajad pidasid kolmapäeval altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises mitme aasta jooksul. BNS-i andmetel on uurimise all tehingud alates 2009. aastast.

Altkäemaksu andmises on kahtlustatavana kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles