Lauristini kinnitusel pole SDE eesmärk koalitsiooni lõhkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) volikogu liikme ja Euroopa Parlamendi saadiku Marju Lauristini kinnitusel ei ole erakonna eesmärk valitsuskoalitsiooni lõhkuda.

«Sotsiaaldemokraatlik Erakond pole algatanud kõnelusi partneritega mitte koalitsiooni lõhkumiseks, vaid ühise tegevuskava täpsustamiseks ja tegelike muutuste saavutamiseks,» ütles Lauristin BNS-ile. «On selge, et kõik muutused üleöö ei õnnestu, kuid olen siiski ettevaatlikult optimistlik,» lisas ta.

Tema sõnul näitab viimane Eurobaromeeter, et Eestis on elanikkonna toetus riigi tegevussuunale võrreldes eelmise küsitlusega kukkunud 15 protsenti. «See on suurim langus Euroopa Liidu liikmete seas,» sõnas ta, lisades et tegu on valitsuse jaoks hoiatava märgiga: «senises stiilis jätkata ei tohi.»

SDE volikogu arutab pühapäeval Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liiduga peetud võimuleppe täiendamise läbirääkimiste tulemusi ja teeb võimuliitu kuulumise või lahkumise osas otsuse.

Volikogu liikmetele saadetud päevakorra kohaselt saab volikogu ülevaade koalitsioonilepingu täiendamise läbirääkimiste tulemustest ja teeb otsuse koalitsioonipartneritega sõlmitud kokkuleppe osas.

SDE on esitanud rea ettepanekuid võimuleppe muutmiseks. Näiteks paneb SDE palgavaesuse vähendamiseks ette tõsta tulumaksuvaba miinimumi 400 euroni, samuti pole SDE rahul haldusreformi senise käiguga, märkides, et omavalitsuste sundliitmine ei lahenda ääremaastumise probleemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles