ELis hakkab tööle Venemaa propagandale vastutegevust arendav üksus

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telekanalid. Pilt on illustratiivne
Telekanalid. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

1. septembril hakkab tööle Euroopa välistegevuse teenistus - väike üksus, mis hakkab nii Euroopa Liidu siseselt kui ka väljaspool riikide ühendust arendama vastutegevust Venemaa propagandale.

Euroopa Komisjoni pressiesindaja Catherine Ray rääkis eile, et esialgu kuulub sellesse töögruppi kaheksa inimest, vahendas ERR Uudised EurActivit.

Võrreldes Venemaa propagandamasinaga tundub ELi vastutegevus olevat ebaproportsionaalne, ametnike sõnul on selle põhjuseks, et EL ei soovi külma sõja taolist vastasseisu Venemaaga.

Ametnikud rääkisid EurActivile, et töögrupp hakkab uurima Venemaa propagandat ja Idapartnerluse riikide - Ukraina, Moldova, Valgevene, Gruusia, Armeenia ja Aserbaidžaani - ajakirjanike vajadusi. Samuti võib abi saada Idapartnerluse riikide venekeelne meedia, mis püüab jõuda venekeelse auditooriumini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles