Saaremaa jahimehed piiravad katku tõttu jahipidamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Saaremaal karmistatakse seakatku tõttu jahipidamist ning mõned jahiseltsid loobuvad sel hooajal külalisjahimeeste vastuvõtmisest, kirjutab Saarte Hääl.

Saaremaa jahimeeste seltsi tegevjuht Ive Kuningas ütles, et juba eelmine aastal loobusid mõned jahiseltsid katku leviku takistamiseks külalisjahimeeste ja mandri koerte jahile lubamisest Ka sel aastal on osa jahiseltse samasisulise otsuse juba langetanud, mõnel pool on sätestatud aga nõuded külalisjahimeeste riietuse osas.

Nii andis Kärla jahimeeste selts teada, et vastavalt seltsi juhatuse otsusele ei võta Kärla jahiselts sel hooajal vastu külalisjahimehi väljapoolt Saare maakonda. Muhu jahiselts keelas aga ära mandrilt lisasööda toomise.

Kuninga sõnul on kõik piirangud vastu võetud jahiseltside omal algatusel, samas on maakonna 25 jahiseltsi hulgas ka neid, kes piirangute sisseviimist vajalikuks ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles