Kristlike Demokraatide ja rahvuslaste ühinemine lükkub edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristlike demokraatide kodulehe fragment.
Kristlike demokraatide kodulehe fragment. Foto: www.ekd.ee

Parlamendis esindamata Kristlike Demokraatide ja Eesti Rahvusliku Liikumise juhid otsustasid loobuda riigikogu valimiste eel ühinemisest.

Kristlike Demokraatide pressiesindaja teatel leidsid juhatused, et valimiste eel pole võimalik ühinemisplaane ellu viia. Samas soovivad nad enda sõnul tihedat koostööd jätkata ja naasta ühinemisarutelu juurde pärast märtsis peetavaid riigikogu valimisi.

Partei teatel olid juhatused seisukohal, et põhimõttelisi erinevusi organisatsioonide vahel ei ole, sest mõlemad soovivad ellu viia väärtuspõhist konservatiivset poliitikat. Samas peeti vajalikuks ühinemiskõneluste kulgu arutada ka oma liikmetega, mis nõuab erakonna kinnitusel rohkem aega, kui võimaldab valimisprotseduuride ajakava.

«Juhatused otsustasid, et liigne kiirustamine ja ühinemise forsseerimine ei võimaldaks kõigi liikmete tagasisidet läbi töötada ja neile kavandatavaid samme piisavalt selgitada, mis sisulise liitmise asemel tekitaks põhjendamatuid vastuolusid,» märkis Kristlike Demokraatide pressiesindaja, kelle sõnul otsustati ühinemise edasilükkamisele vaatamata koostööd jätkata. Näiteks pakub erakond Eesti Rahvusliku Liikumise liikmetele võimalust oma nimekirjas valimistel kandideerida.

Kokku umbes 3000 inimest ühendavate organisatsioonide koostöö sai alguse mullu sügisel toimunud kohalikel valimistel, kui nende liikmed kandideerisid mitmes omavalitsuses ühises nimekirjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles