Eesti firma saatis Norra omavalitsusele ligi 2600-eurose libaarve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Stavangerist lõunas asuv Klepp kommune sai Eesti firmalt 2590-eurose arve kohvimasina eest, mida ei ole olemas, kirjutab Norra ajaleht Aftenbladet.

Kleppi kommuunivanemale Ane Mari Braut Nesele adresseeritud arve saabus Harjumaal registreeritud firmalt Exxa International, mille kaubamärk on Café Unplugged. Arve sisuks oli kohvimasina 24 kuu rent suuruses 529 Norra krooni kuus ja Fancy Brasil kohv samaks perioodiks hinnaga 472 Norra krooni kuus. Arve maksetähtaeg oli käesoleva aasta 27. veebruar.

Pettuse tuvastas Kleppi kommuuni volikogu liige Ivar Undheim, kelleni on aasta jooksul jõudnud terve virn libaarveid. Undheim on paljudest neist politseile teatanud ja aeg-ajalt saatjatele ka teravalt vastu kirjutanud. «See on üsna väsitav ja tülikas, sest kergesti võib lõksu sattuda. Tihti on arved maskeeritud lisanditega "kliendi meeleheaks" ja muu sarnasega, seega võib olla pettust raske tuvastada,» ütles Undheim Aftenbladetile.

Nii seisis ka Eestist pärit libaarve koondsumma all reklaamlause «Meie jaoks Café Unplugged'is loeb pühendumus, kirg ja hea maitse olemasolu».

«Pole just kaua aega tagasi, kui me saime uue kohvimasina ja see asub minu kontoriukse taga. Nii et selles osas oleksime võinud isegi õnge minna. Sellepärast ma olen väga rõõmus, et meil on ärksaid teenistujaid, kes sellele jälile said,» ütles Aftenbladetile kommuunivanem Braut Nese, kellel pole kohvimasina haldamisega üldse mingit pistmist.

Kommuunidele ja väikefirmadele adresseeritud libaarveid esineb Aftenbladeti sõnul terves Norras.

Aasta ja 11 kuud tagasi asutatud Exxa International OÜ aadress on Vanapere põik 2, Pringi küla, Viimsi vald, Harjumaa 74011. Aftenbladeti fotodel on indeksiks märgitud aga 10311, mis viitab firma võimalikule kontaktaadressile Pelgurannas. E-krediidiinfo andmetel esindab firmat Axel Knut Richard Ernmo, kuid arvele oli kontaktisikuks märgitud Torstein Harildstad.

Swift-kood viitab firma arveldusarvele Tallinn Business Bankis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles