Keskerakonna linnapead kiikavad Toompea suunas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupallid
Keskerakonna õhupallid Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna liikmetest linnapeade kinnituste kohaselt liiguks nad valituks osutudes kindlasti riigikokku, kuid mitmed linnapead ei soovi 2011. aastal üldse kandideerida.

Postimees.ee võttis ühendust Eesti linnapeadega, et saada teada, kas nad kavatsevad 2011. aastal riigikokku kandideerida ning kas nad koha saades sinna ka suunduvad või otsustavad kohast loobuda ja jätkata linnajuhina. Vastused on välja toodud linnade tähestikulises järjekorras.

Jevgeni Solovjov (Kohtla-Järve, Keskerakond)

Ei, sest meie linnast on riigikogu koosseisus Valeri Korb ja kui teda valitakse edasi, siis ta jäkab tööd. Pole mõtet kahekesi hakata kandideerima riigikokku.

Värner Lootsmann (Loksa, Keskerakond)

Täna ettepanekut pole tehtud. Kui selline ettepanek tehakse, siis otsustan ka valimistel osalemise. Kui otsustan kandideerida ja osutun valituks, siis asuksin riigikogus  tööle, sest ei näe teist põhjust kandideerimiseks.

Tarmo Tammiste (Narva, Keskerakond)

Kandideerin, et saada uut kogemust. Kõigepealt on vaja osutuda valituks, alles siis...

Kersti Sarapuu (Paide, Keskerakond)

Mina planeerin kandideerida riigikokku, mis on loomulik  jätk pärast mitmeid aastaid linnapeana töötamist. Miks? Need 6 aastat linna juhina töötades on andnud mulle kogemuse omavalitsuse juhtimisest, omavalitsuste ees seisvatest  probleemidest, regionaalsuse arvestamisest riigi juhtimisel ning usun, et mul on piisavalt palju võimalusi ettepanekute tegemises seadusandlusesse ning ka riigielu korraldamisse.

Kui kandideerides riigikokku saan piisavalt valijate toetust ning osutun valituks, siis seekord lähen.

Kaupo Kallas (Paldiski, Keskerakond)

Ei plaani kandideerida riigikogu valimistel 2011. aastal. Tugevaid ja ambitsioonikaid kandidaate leidub ilma minutagi. Minul ja linnavalitsuse töötajatel on Paldiskis teha veel väga palju ja see on ka üks peamisi põhjusi, et miks ma ei kandideeri riigikogu valimistel.

Tarmo Tamm (Põlva, Keskerakond)

Kandideerimise tõenäosus on suurem kui mitte kandideerimine. Olles töötanud 17 aastat omavalitsusjuhina on õige aeg otsida uusi väljakutseid ja kandideerimine riigikokku on kindlasti uus väljakutse.

Kui kandideerin ja osutun valituks siis kindlasti lähen riigikokku, mitteminemine tähendaks valijate petmist ja inimeste võõrandumist poliitikast.

Edgar Savisaar (Tallinn, Keskerakond)

Keskerakonna valimiskonverents toimub uue aasta algul. Siis ka otsustatakse, kes meist kandideerivad riigikogu valimistel ja kes jäävad varumängijate pingile. Ärge kiirustage, enne seda toimub Eestis veel mitmeid huvitavaid asju millest kirjutada.

Küsimustele ei vastanud Viktor Nukka (Kallaste, Keskerakond), Dmitri Dmitrijev (Kiviõli, Keskerakond), Georgi Bõstrov (Maardu, Eestimaa Ühendatud Vasakpartei), Andres Noormägi (Narva-Jõesuu, Isamaa ja Res Publica Liit), Toomas Kivimägi (Pärnu), Jelena Koršunova (Sillamäe, Keskerakond), Agu Kabrits (Tõrva, Keskerakond). Püssis on praegu ametis linnapea kohusetäitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles