Ligi: Tallinna Sadama asjus pole vaja ministreid süüdi teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Ligi.
Jürgen Ligi. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Reformierakondlasest haridus- ja teadusministri Jürgen Ligi hinnangul pole mõtet Tallinna Sadama korruptsioonikaasuse asjus eelnevalt ametis olnud majandusministreid süüdistada.

«Katseid teha altkäemaksu skandaalist Reformierakonna kollektiivne süü, on jagunud, aga Palo on olnud siin kõige kohatum,» kirjutas Ligi sotsiaalmeedias ametist lahkuvale ettevõtlusministrile Urve Palole viidates.

«Ain Kaljuranna määras ametisse Savisaar ja kiitis seejuures taevani. Ka tema järel ei olnud ükski majandusminister toimunu ajal Reformierakonnast, aga nõukogu määrab ja kõrgemat järelevalvet üldkoosolekuna peab just majandusminister. Mina neid ei süüdista,» kirjutas Ligi.

Tema sõnul altkäemaksu andsid ja võtsid konkreetsed isikud. «Süüdi pole kedagi teist vaja teha, kuni selleks pole fakte. Häbeneda ja imestada on põhjust paljudel, mõnel tulnud vastutuse pärast ka taanduda. Aga väärikalt käituda on põhjust igal poliitikul soost ja erakonnast sõltumata,» märkis Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles