Jurist: eraparklal on trahvi sisse nõuda keeruline

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europark
Europark Foto: Peeter Langovits

Eraparkla omanikul on leppetrahvi kohtu kaudu sisse nõuda äärmiselt keeruline, sest neil puudub ligipääs liiklusregistrile, selgitas Henrik Kirsimäe Legalia advokaadibüroost.

Kui isik jätab eraparklas maksmata, siis leppetrahvi nõuet saab sisse nõuda vaid kohtu kaudu ja õigelt isikult, vahendas ERR Uudised.

Seega juhul, kui juht ei ole parkimisoperaatorile teada, kuna viimane jääb passiivseks, on parkimisoperaatoril tõendamiskoormus, kuna peab välja selgitama lepingu poole ehk tegeliku juhi.

Seda aga raskendab täiendavalt asjaolu, et parkimisoperaatoril puudub juurdepääs liiklusregistrile ning ta ei saa teada, kes on mootorsõiduki omanik või vastutav kasutaja.

«See aga teeb leppetrahvi sissenõudmise praktikas keerukaks – aeganõudvaks ja kulukaks, kuna pole teada isikut, kelle vastu leppetrahvi nõue esitada,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles