Võrdõigusvolinik eelistab oma nõuniku kohale puudega inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepperi volitused lõpevad oktoobris.
Võrdõigusvolinik Mari-Liis Sepperi volitused lõpevad oktoobris. Foto: Liis Treimann

Soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik kuulutas välja avaliku konkursi puuetega inimeste õiguste nõuniku värbamiseks, märkides, et kandidaatide võrdse taseme korral eelistatakse puudega kandidaati.

Puuetega inimeste õiguste nõuniku tööülesanneteks on võrdõigusvoliniku nõustamine puuetega inimeste õiguste, võrdse kohtlemise, teavitamise ning puuetega inimeste õiguste konventsiooni järelevalve teemadel, samuti puuetega inimeste õiguste ja võrdse kohtlemise põhimõtet tutvustavate teabematerjalide kavandamine ja koostamine.

Ühtlasi on nõuniku ametiülesannete hulgas puuetega inimeste sotsiaalmajanduslikku olukorda kaardistavate uuringute tellimine, puuetega inimeste õigusi ja võrdset kohtlemist käsitlevate koolituste ja seminaride, samuti nõuandva organi kohtumiste sisuline kavandamine ja elluviimine ning igasugune võrdõigusvoliniku kantselei puuetega inimeste suunal tehtavate tegevuste toetamine ja korraldamine.

«Juhul, kui konkursi lõppvoorus on võrdsete kvalifikatsiooninäitajatega kandidaadid, eelistatakse puudega kandidaati,» seisab konkursiteates.

Kandideerimiseks tuleb saata sooviavaldus 2. septembriks. Nõunikku ootab 1494 euro suurune töötasu brutos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles