September tõi uuendused ministeeriumides

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluministeerium
Maaeluministeerium Foto: Erik Prozes

Tänasest jõustuva seadusega sai põllumajandusministeeriumist maaeluministeerium, muudatused toimuvad ka justiitsministeeriumis, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis, rahandusministeeriumis ja siseministeeriumis.

Põllumajandusministeeriumi ümbernimetamine maaeluministeeriumiks tõi endaga kaasa üle 33 seaduse, valitsuse 36 määruse ja 33 korralduse, põllumajandusministri ja maaeluministri 64 määruse muudatuse.

«Põllumajandusministeerium on alati lisaks põllumajandusele, kalandusele ja toiduohutusele tegelenud maaelu küsimustega. Ministeeriumi ümberkujundamisega maaeluministeeriumiks rõhutamegi, et riigi tasandil tuleb maapiirkondades toimuvat käsitleda senisest laiemas võtmes,» ütles maaeluminister Urmas Kruuse.

Lisaks on tänasest konkurentsiamet majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalast üle viidud justiitsministeeriumi vastutada.

«Tugev majanduskeskkond eeldab õiglast konkurentsi, mistõttu on konkurentsiametil selles küsimuses täita keskne roll. Kavatsen seista selle eest, et konkurentsiamet suudaks tugevalt kaitsta vaba turu põhimõtteid.  Õhus on lähiajal palju konkurentsipoliitilisi valikuid alates tervishoiupoliitikast ja jäätmemajandusest kuni pensionifondide korralduseni. Meil on ülemäära palju sisse ehitatud reegleid, mis pidurdavad vaba turgu ja need tuleb tervikuna üle vaadata. Oluline on turu avamine seal, kus see vähegi võimalik on,» ütles justiitsminister Urmas Reinsalu.

Siseministeeriumi valitsemisalast lähevad rahandusministeeriumi alla, riigihalduse ministri vastutada, regionaalvaldkonna teemad: kohaliku omavalitsuse arendamise, regionaalhalduse ja regionaalarengu kavandamise ja koordineerimise ning ruumilise planeerimise korraldamisega seotud tegevused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles