Tõenäoliselt lisandub uus lipupäev – ettevõtja auks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp
Eesti lipp Foto: Elmo Riig / Sakala

Koalitsioonileppe lubadus seada sisse ettevõtja päev võib saada Stenbocki majast rohelise tule, juhul kui valitsus kiidab heaks korralduse eelnõu, mille järgi peab sel puhul 8. oktoobril heiskama riigilipu.

Eelnõust selgub, et ettevõtja päeva sisseseadmise eesmärgiks on tunnustada ja väärtustada ettevõtjat. Samuti tuleb aktist välja, et samal päeval on kavandatud mitmeid temaatilisi sisuüritusi, millest peamine on juba traditsiooniline parimate ettevõtjate teatavakstegemine ja tunnustamine.

Ettevõtlusminister Urve Palo sõnul on ettevõtja päeva mõte senisest enam tunnustada ettevõtjaid ja ettevõtlikke inimesi ning juhtida avalikkuse tähelepanu nende rollile ühiskonnas. «Ettevõtlikkus ei ole pelgalt firma omamine või juhatusse kuulumine. See on eluhoiak, mida iseloomustavad loov ja uuenduslik mõtlemine, saavutusvajadus ning riskijulgus – just seda soovimegi tava sisseseadmisega tunnustada,» märgib minister.

Palo sõnul on ettevalmistustega jõutud nii kaugele, et uus lipupäev saab olema ettevõtlusnädala ajal 8. oktoobril. Sel aastal toimub samal päeval ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse korraldatav ettevõtlusauhindade üleandmine ja pidulik gala. «Ja miks mitte ei võiks see siis ka lipupäev olla,» küsib Palo.

Sotsiaaldemokraatide ridadesse kuuluv poliitik toob esile, et ettevõtja päeva sisseviimine on ära toodud ka lubadusena koalitsioonilepingus. Seda, kes selle punkti taga seisis, ei oska Palo öelda, kuid päeva ellukutsumist on tema sõnul seni toetanud kõik koalitsioonierakonnad.

Kuna lipu seaduse alusel võib valitsus kehtestada ainult ühekordselt riigiasutustele ja avalik-õiguslikele juriidilistele isikutele kohustuse heisata sel aastal 8. oktoobril Eesti lipp, siis on mõte, juhul kui korraldus realiseerub, alustada ettevalmistusi õigusaktide täiendamiseks ettevõtja päeva tähistamiseks püsivalt lipupäevana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles