Hiina tudengid näitasid EXPO-l üles suurt huvi Eesti vastu

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärn rääkis EXPO-l Hiina tudengitele animatsioonist.
Priit Pärn rääkis EXPO-l Hiina tudengitele animatsioonist. Foto: SA Archimedes

Šanghais EXPO-l näidati Hiina tudengitele parimat, mida Eesti ülikoolidel pakkuda.

Study in Estonia projekti eestvedamisel oli hiinlaste jaoks kokku pandud kuus kahepäevast töötuba, mida juhendasid Eesti õppejõud.

"Töötubades osales kokku tublisti üle 100 Hiina tudengi, mis oli oodatust enamgi. Nii saime otse rääkida noortega, kel meie pakutava vastu huvi ja kes võiks Eestisse õppima tulla, " rääkis SA Archimedes välisturunduse juht Mariann Lugus, kes viibib ise samuti Šanghais.

Tema sõnul oli oluline leida Eesti ülikoolide tugevused, mis ka Hiinas huvi pakuvad ja nii ulatusid seminaride teemad animatsioonist kuni küberjulgeoleku ning semiootikani välja.

EXPO 2010 Eesti peakomissari Toomas Tiiveli sõnul on õppimine ja haridus Hiinas väga kõrgelt hinnatud ning noorem põlvkond otsib võimalusi kogemuste saamiseks välismaal. "Olles kohtunud ja suhelnud paljude Hiina ülikoolide õppejõudude ja tudengitega, võin väita, et töötubade teemad ja formaat on valitud siia väga sobivalt," märkis ta.

Šanghais õpetasid Hiina tudengitele animatsiooni professor Priit Pärn, Olga Pärn, ning Ülo Pikkov Eesti Kunstiakadeemiast ning tarkvaratehnoloogiat professor Kuldar Taveter Tallinna Tehnikaülikoolist ja Dr. Raimundas Matulevicius Tartu Ülikoolist.

Filminduse töötoaga oli kohal professor Jüri Sillart Balti Filmi- ja Meediakoolist, küberjulgeolekust rääkisid Meelis Roos ning Andri Rebane Tallinna Tehnikaülikoolist.

Maailmas tunnustatud semiootika õppekava baasil viisid töötoa läbi professor Peeter Torop ning Katre Väli Tartu Ülikoolist.

Septembris toimus Tallinna Tehnikaülikooli professorite Andres Öpiku, Enn Mellikovi ja Dieter Meissneri eestvedamisel töötuba säästvast energeetikast.

Lisaks töötubadele, osalesid Eesti kõrgkoolid messidel Pekingis ja Shanghais. Kohal olid ka rahvusvahelist tasemeõpet pakkuvate kõrgkoolide rektorid.

Study in Estonia eesmärk on teha Eesti nähtavaks kõrgetasemelise hariduse pakkujana ning seeläbi suurendada välistudengite arvu Eesti kõrgkoolides. Algatust koordineerib Sihtasutus Archimedes ja selles osalevad kõik rahvusvahelist tasemeõpet pakkuvad Eesti kõrgkoolid.

Projekti rahastatakse programmi DoRa raames Euroopa Sotsiaalfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles