Soome väljaanded sulgevad pagulasteemalisi kommentaariume

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mitu Soome võrguväljaannet teatas teisipäeval, et sulgeb pagulasteemaliste kommentaaride tõttu osaliselt oma kommentaariumid.

Telekanal MTV kaotas teisipäeval oma veebilehel kommenteerimisvõimaluse kõigi pagulasteemaliste uudiste juures. Iltalehti teatas teisipäeval, et ei luba oma veebilehel kommenteerida seksuaalkuritegusid ja pagulasi käsitlevate artiklite juures.

Soome ajalehele Helsingin Sanomat kuuluv uudisteportaal Nyt.fi sulges teisipäeval kaheks nädalaks kõigi oma artiklite kommenteerimise võimaluse.

Helsingin Sanomate peatoimetaja Kaius Niemi sõnul on kommentaariumi sulgemise eesmärk algatada diskussioon selle üle, kuhu on liikumas internetikommentaarid ja miks kommentaariumid ei toimi.

Niemi sõnul oli kommentaariumide eesmärk saada konstruktiivset kriitikat ja  koguda erinevaid seisukohti, kuid selle asemel toimub seal «haukumine» ja valeinformatsiooni levitamine.

Nyt.fi kommentaariumi otsustas kaheks nädalaks sulgeda võrguväljaande uudistejuht Jussi Pullinen. Ta soovib saada ideid selleks, kuidas muuta internetiarutelu paremaks ja konstruktiivseks.

Pullinen tõdes, et praegu on Nyt.fi kommentaarium aktiivse vähemuse nägu. Nyt.fi veebilehel kirjutatakse nädalas umbes 4000 kommentaari, samas külastab seda veebilehte 450 000-500 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles