Paldiskist teele asunud parvlaev põrkas kokku teise alusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laev seisab hetkel sadamast eemal.
Laev seisab hetkel sadamast eemal. Foto: Lugeja foto

Paldiskist teele asunud ettevõtte DFDS Seaways OÜ parvlaev põrkas täna hommikul Kapellskäri sadamas kokku teise alusega.

Kolmapäeva hommikul kella 10 paiku Rootsi aja järgi põrkas DFDS Seaways parvlaev Liverpool Seaways Kapellskäri sadamas kokku akvatooriumis ehitustöid tegeva praamalusega, teatas ettevõte.

Laevafirma kinnitusel valitsesid kokkupõrke ajal Kapellskäri sadamas väga keerulised olud – sadamas toimuvate suurte ümberehitustööde tõttu on sadamaala laevadele väga kitsas ning samal ajal puhus idatuul kiirusega 25–27 m/s, mis on ehitustööde ajal kaikohtade suhtes ebasoodne.

Kokkupõrke tagajärjel sai kahjustada laeva parem parras. Inimesed ja pardal olnud sõidukid viga ei saanud.

Tormiolude püsimise tõttu ei saanud laev pikalt silduda. Kõigile reisijatele anti kajutid ning avati Rootsi lauaga restoran.

Sildudes vaatab parvlaeva üle kohalik veeteede amet, seejärel läheb laev remonti.

Täna plaanis olnud sõidud on tühistatud, laevafirma on pileti ostnud klientidega otse ühendust võtnud.

Lähiajal selgub, kas järgnevate päevade reiside teenindamiseks on võimalik liinile tuua asenduslaev või tuleb tühistada ka edasised reisid, kuniks laev remondist naaseb.

Tühistatud sõitudele pileti ostnud reisijatele kompenseeritakse piletiraha või pakutakse asendussõitu edaspidiseks.

Järjekordne katse ebaõnnestus

DFDS Seaways OÜ tegevdirektor Peeter Ojasaar ütles kell 18.20 Postimehele, et tugeva tuule tõttu ebaõnnestus järjekordne katse silduda.

Tuul Kapellskäri sadamas on puhanguti 22 m/s, mis teeb sildumise ehitustööde tõttu niigi kitsastes tingimustes liiga riskantseks.

Järjekordne katse silduda toimub täna õhtul Eesti aja järgi kella 23 paiku.

«Reisijatele antakse laevas süüa, nende eest hoolitsetakse ja nad on olukorrast informeeritud,» kinnitas Ojasaar. «Kui nüüd kellelgi jäävad reisid pooleli või kannatab miski muu selle tõttu, siis võtame iga juhtumi eraldi ette, vaatame läbi ja kompenseerime,» lubas ta.

Kui järjekordne katse hilisõhtul peaks ka õnnestuma, on aeg küllalt hiline. Ojasaare sõnul on aga öömaja peale mõeldud. «Vajaduse korral kindlasti võimaldame seda.»

Kolmas katse õnnestus

«Laev sildus edukalt kell 22 kohaliku aja järgi ja hetkel käib veel lossimine,» märkis Ojasaar, lisades, et laevafirma tehtud pakkumise järel soovisid 155 reisijast 23 jääda laeva öömajale. «Ülejäänud reisijad otsustasid aga jätkata teekonda oma lõppsihtkohta.»

Laevafirma teatel vaatab homme parvlaeva üle kohalik veeteede amet, seejärel läheb alus remonti. Täna ja homme plaanis olnud reisid on tühistatud, laevafirma on pileti ostnud klientidega otse ühendust võtnud.

«Lähiajal selgub, kas järgnevate päevade sõitude teenindamiseks on võimalik liinile tuua asenduslaev või tuleb tühistada ka edasised sõidud, kuniks laev remondist naaseb,» ütles Ojasaar. «Tühistatud sõitudele pileti ostnud reisijatele kompenseeritakse piletiraha või pakutakse asendusreisi edaspidiseks.»

Laeval viibis Ojasaare sõnul 155 reisijat, kellest umbes 80 olid autojuhid, ülejäänud aga tavareisijad.

DFDS Seaways palub reisijatelt juhtunust tingitud ebamugavuste pärast vabandust.

Reisija, saada fotosid online@postimees.ee!

Laeva andmed. Allikas: http://www.dfdsseaways.ee
Laeva andmed. Allikas: http://www.dfdsseaways.ee Foto: Postimees.ee
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles