Allikmaa: suur ekraan ei kao kuskile

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Allikmaa
Margus Allikmaa Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Rahvusringhäälingu juhatuse esimees Margus Allikmaa tõdeb, et sellel nädalal oma 60. tegevusaastat tähistav ETV on läinud küll mängulisemaks, ent peab mõistlikuks säilitada siiski konservatiivset joont.

-Mida kostaksite, kui keegi väidaks, et nimetus «rahvusringhääling» vääriks muutmist, sest «ringhääling» on arhailise kõlaga sõna ja pärast ETV+ loomist pole tegemist enam rahvus-, vaid rahvuste ringhäälinguga?

(Naerab.) Sellele küsimusele vastates on kerge libastuda... Nii kaua kui nimi on tuntud ja meest ei riku, mis sa tast ikka torgid. Ma ei arva, et see on teema, millega peaks hakkama vaeva nägema. Ja ma pole ka õige inimene selle üle arutlema.

Kui töötasin kultuuriministeeriumis, kirjutasin esimese rahvusringhäälingu seaduse versiooni teksti ja ilma, et oleksin mõelnud, kirjutasin pealkirjaks «Eesti Rahvusringhäälingu seadus». Ma ei saa võtta selle nime osas endale siiski ainuautorlust, sest tõenäoliselt oli keegi seda sõnapaari ka enne kasutanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles