Kapo: uurimine pole kinnitanud erakondade rahastamist Tallinna Sadama kaudu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei töötaja
Kaitsepolitsei töötaja Foto: SCANPIX

Uurimise käigus pole ilmnenud teavet, mis viitaks, et Tallinna Sadama kaudu on varjatult rahastatud mõnda erakonda, kinnitas kaitsepolitsei.

«Riigiprokuratuuri ja kaitsepolitseiameti kinnitusel ei ole Tallinna Sadamaga seotud kriminaalmenetluse käigus ilmnenud informatsiooni, mis viitaks, et Tallinna Sadama kaudu on varjatult rahastatud mõnda erakonda,» ütles BNS-ile kaitsepolitseiameti pressiesindaja.

«Kui käimasoleva kriminaalmenetluse käigus esinevad viited uutele kuritegudele, siis ei jäta õiguskaitseasutused loomulikult seda tähelepanuta,» lisas ta.

Eelmisel nädalal pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna Sadam juhatuse toonase esimehe Ain Kaljuranna ja toonase juhatuse liikme Allan Kiili. Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises pikema aasta jooksul.

Kahtlustuse kohaselt võttis Allan Kiil Tallinna Sadama juhatuse liikmena mitmeid miljoneid eurosid altkäemaksu ja Ain Kaljurand mitmeid sadu tuhandeid.

Julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon on moodustatud kaitsepolitseiameti ja teabeameti tegevuse ning jälitustegevuse seaduslikkuse kontrollimiseks. Samuti kontrollib komisjon politsei- ja piirivalveameti, kaitseväe peastaabi, justiitsiministeeriumi vanglate osakonna ning maksu- ja tolliameti uurimisosakonna tegevuse vastavust kriminaalmenetluse seadustikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles