Vilbre astus sammu edasi

Eva Kübar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Vilbre
Rene Vilbre Foto: Pm

Kui aastal 2007 tekitas palju ühiskondlikku kära Ilmar Raagi film «Klass», siis nüüd tuleb ilmselt vaim valmis panna René Vilbrel, kelle värske jõhker-realistlik linateos «Mina olin siin» täna kinodesse jõuab. Esilinastus oli tegelikult juba suvel Karlovy Vary filmifestivalil, mis on üks maailma mainekamaid.


Tuleb tunnistada, et «Mina olin siin» on pikk ja väga julge samm edasi Vilbre eelmisest täispikast mängufilmist, 2005. aastal valminud «Röövlirahnu Martinist», mis muuseas samal aastal Põhjamaade parimaks laste- ja noortefilmiks tunnistati.


Helgest koguperefilmist maailmas, kus muret teevad vaid väikesed süütud koolipoisikrutskid, on jõutud tõsise psühholoogilise draamani. Nagu Vilbre ülipikast CVst järeldada võib, on ta teekond olnud pikk – ligi paarkümmend lühimängufilmi alates tudengipõlvest pedas ehk aastast 1993, reklaamid ja töö ETV pearežissöörina. Rikkalik pagas selleks, et filmimaailmas uusi väljakutseid vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles