Reformierakond ei tea väidetavast miljonist midagi

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas juhtis erakonda 2004. aastani.
Siim Kallas juhtis erakonda 2004. aastani. Foto: Elmo Riig / Sakala

14 aastat tagasi Reformierakonda juhtinud Siim Kallas ja toona erakonna rahaasjade eest hoolitsenud Eero Tohver kinnitasid mõlemad, et ei tea midagi Jüri Mõisa väitest, justkui oleks ka Reformierakond 2001. aastal Tallinna Sadamast miljon krooni saanud.

Siim Kallas ütles Postimehele, et ei ole sellisest asjast kuulnudki. «Sellest võiksid ju mingid jäljed olla. Vaevalt, et need asjad kõik nii lihtsalt käisid,» sõnas ta.

«Minu teada see väide kindlasti tõele ei vasta,» ütles ka Reformierakonna toonane peasekretär Eero Tohver, kes oli ka ise 2003. aasta juunist 2004. aasta lõpuni Tallinna Sadama nõukogu liige.

Kust võis Mõis sellise info võtta, ei osanud Tohver öelda. «Ta väitis ka seal, et käis seda kapos rääkimas, mille kohta toonane kapo peadirektor väidab, et keegi ei ole käinud. Võib-olla tulevad siis sealt juba mingisugused väikesed möödarääkimised,» arvas ta.

Endine Isamaaliidu poliitik Jüri Mõis väidab tänases Äripäevas, et 2001. aastal said toonasesse kolmikliitu kuulunud Reformierakond, Isamaaliit ja Mõõdukad igaüks Tallinna Sadamast 1 miljon krooni ehk 64 000 eurot sularaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles