Kaitsepolitsei võimalikke vestlusi ei kommenteeri

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei.
Kaitsepolitsei. Foto: Kristjan Teedema

Jüri Mõisa väitel käisid kolmikliidu juhid 2001. aasta suvel kapos ülekuulamisel. Kapo kinnitas, et ülekuulamist aset ei leidnud, sest kriminaalmenetlust pole olnud. Seda, kas poliitikutega vesteldi, kapo ei kommenteeri. 

«Kaitsepolitsei ei pea võimalikuks kommenteerida oma võimalikke vestlusi, ka siis, kui need olevat toimunud 14-aastat tagasi,» kinnitas kaitsepolitsei pressiesindaja.

Küll aga tõi ta välja, et ülekuulamine eeldab kriminaalmenetlust, mida aga pole toimunud. 

Endise Isamaaliidu poliitiku Jüri Mõisa sõnul said kunagisse kolmikliitu kuulunud Reformierakond, Isamaaliit ja Mõõdukad 2001. aastal iga üks Tallinna Sadamast 1 miljon krooni ehk 64 000 eurot sularaha, kirjutab Äripäev.

Mõis kinnitas, et rääkis loo ka kaitsepolitseiametile.

«Pärast kuulsin, et kolmikliidu juhid olid käinud 2001. aasta suvel kapos ülekuulamisel ja on vist praeguseni mu peale päris vihased, aga mingit asja otseselt ei algatatud, sest otseseid tõendeid polnud,» rääkis Mõis.

Toonased erakondade juhtpoliitikud eitasid toimunut.

Kaitsepolitseiameti peadirektor aastatel 1993–2003 Jüri Pihl sõnas, et tema ajal ei käinud keegi kapos Tallinna Sadamaga seoses ütlusi andmas ja isegi selliseid kuuldusi ei liikunud. 

Postimees kirjutas, kuidas otseallikate kinnitusel on Tallinna Sadamas juba üle 15 aasta kasutusel olnud süsteem – ettevõte on vähemalt kahte selle juhtimisega seotud võimuerakonda n-ö kilekottides sularahasüstidega toetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles