Endine peasekretär: kindlasti ei rahastatud Mõõdukaid nii

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SDE endine peasekretär Tõnu Kõiv.
SDE endine peasekretär Tõnu Kõiv. Foto: Toomas Huik / Postimees

Mõõdukate kunagise peasekretäri Tõnu Kõivu hinnangul ei saa tõsiselt võtta Jüri Mõisa väiteid selle kohta, nagu saanuks kolmikliidu erakonnad Tallinna Sadamast suure summa sularaha.

«Mul on raske, tegelikult võimatu, kommenteerida ca 15 aasta taguseid teise erakonna liikme teadmisi või mälestusi oma erakonna tegemistest. Mina ei ole olnud Isamaliidu liige ja ma tõesti ei tea, kuidas seal erakonnas tollal rahaasjad korraldatud olid,» lausus Tõnu Kõiv Postimehele.

«Hr. Jüri Mõisa viidet «kolmikliit lüpsis sadamat» ei saa kuidagi tõsiselt võtta. Kindlasti ei finantseeritud härra Mõisa kirjeldatud viisil Mõõdukaid ning mulle teadaolevalt ei ole mitte kunagi isegi selliseid kahtlusi olnud,» sõnas Kõiv.  

«Minul puudub sellest igasugune teadmine, et kapo või mõni muu uurimisorgan oleks kirjeldatud teemaga kunagi tegelenud, aga seda peab ennekõike vastavatelt asutuselt küsima,» lisas ta.

Kunagine Isamaaliidu poliitik Jüri Mõis rääkis tänases Äripäevas, et kolmikliitu kuulunud Reformierakond, Isamaaliit ja Mõõdukad said 2001. aastal iga üks Tallinna Sadamast 1 miljon krooni ehk 64 000 eurot sularaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles