Advokaat: Kohver ei kaeba Pihkva kohtu otsust edasi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pihkva oblastikohus mõistis 19. augustil Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri 15 aastaks vangi. Kohvri advokaat Jevgeni Aksjonov jagas pärast otsuse kuulutamist kohtuhoone ees kommentaare.
Pihkva oblastikohus mõistis 19. augustil Eestist röövitud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri 15 aastaks vangi. Kohvri advokaat Jevgeni Aksjonov jagas pärast otsuse kuulutamist kohtuhoone ees kommentaare. Foto: Liis Treimann / Postimees

Venemaal 15 aastaks vangi mõistetud kaitsepolitseiniku Eston Kohvri kaitsja Jevgeni Aksjonovi sõnul ei kaeba Kohver Pihkva oblastikohtu otsust edasi.

Kaitsja kaudu kohtuotsuse edasikaebamiseks pidanuks Kohver hiljemalt 31. augustiks sellest Aksjonovile teada andma, kuid seda ta ei ole teinud.

Aksjonov ütles uudisteagentuurile Pskovskoje Agentstvo Infiormatsii, et Kohvril on võimalus endal ise hiljemalt tänase päeva jooksul apellatsioon esitada, kuid see ei ole tõenäoline.

«Kui kohtuotsus edasi kaevatakse, tehakse seda tavaliselt esimese 5-6 päeva jooksul pärast kohtuotsust. Kui Kohver ei teeks seda mitte minu, vaid mõne teise advokaadi vahendusel, oleks ta seda samuti juba teinud. Keegi ei mängi selliseid mänge, et panna apellatsioon posti viimasel minutil,» ütles Aksjonov.

Välisministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et Pihkva oblastikohtu esindaja sõnul saavad nad anda lõpliku kinnituse edasikaebuse esitamise või mitteesitamise kohta esmaspäeval, 7. septembril.

Eesti konsul kohtus Kohvriga viimati teisipäeval, sellel kohtumisel edasikaebamisest juttu ei olnud. Välisministeerium taotleb konsuli ja Kohvri järgmist kohtumist esimesel võimalusel, praegu ei ole selge, millal kohtumine aset leiab.

Venemaalt tulnud tundmatud isikud võtsid mullu 5. septembril Lõuna-Eestis kinni teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametniku Eston Kohvri ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Vene võimude väitel pidasid nad Kohvri kinni Venemaa territooriumil Pihkva oblastis.

Kohvrit hoiti esialgu Moskva Lefortovo vanglas, suve hakul toodi ta Pihkvasse, kus tema üle peeti kohut. Pihkva oblastikohus mõistis Kohvri 19. augustil 15 aastaks vangi. Kohver viibib praegu Pihkva vanglas.

Eesti on seisukohal, et Kohvri röövimine ja tema üle peetud kohtuprotsess on algusest peale ebaseaduslik ning ta tuleb viivitamatult vabastada. Välisministeeriumi kinnitusel jätkab Eesti koos liitlaste ja partneritega rahvusvahelise surve hoidmist kuni Eston Kohver on vabastatud ja jõudnud tagasi koju oma pere juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles