Mikser: EL ei tohi ignoreerida Venemaa kasvavat sõjalist aktiivsust

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Tairo Lutter / Postimees

Luksembrugis täna toimunud Euroopa Liidu kaitseministrite mitteametlikul kohtumisel rõhutas kaitseminister Sven Mikser, et vaatamata laienevale pagulaskriisile ei saa Euroopa Liit ignoreerida Venemaa käitumist ja Ukrainas toimuvat.

«Venemaa jätkuvalt kasvavat sõjalist aktiivsust ei saa tähelepanuta jätta,» ütles Mikser. «Olukord Ukrainas on halvenemas ning Venemaa rikub jätkuvalt Minski kokkulepet.»

Kogu Ida-Ukraina kontaktjoone ulatuses on alates juuli lõpust suurenenud relvarahu rikkumiste arv ja nende intensiivsus. Rünnatud on OSCE vaatlusmissiooni, vaatlejate liikumine on piiratud. Euroopa Liit on augustis toimunud vägivallapuhanguid hukka mõistnud, teatas kaitseministeerium pressiteate vahendusel.

Euroopa Liidu kaitseministrid arutasid ka ELi uue välis- ja julgeolekustrateegia koostamist, mis peaks valmima 2016. aasta juuniks. «Hübriidsõjapidamine ja sellest tulenevad ohud ning migratsiooniküsimused on olulisteks märksõnadeks tulevase välis- ja julgeolekustrateegia koostamisel,» sõnas kaitseminister Sven Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles