President Ilves: mõeldes Vaole

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Liis Treimann

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Kuressaare ametikooli Disainimajakat ja tõstis tänaste sündmuste valguses esile seal kaks aastat tagasi valminud video.

«Nutikad õpilased ja head õpetajad. Just siin valmis kaks aastat tagasi üle-euroopalisel videokonkursil nii žürii- kui ka publikupreemia pälvinud «My family’s migrations». Just täna on see video eriti ajakohane. Mõeldes Vaole,» kirjutas Ilves sotsiaalvõrgustikus.

Video pealkirjaga «My family migrations» räägib ühe pere eri liikmete rännetest.

«Need aitavad mul mõista inimesi, ülekohut, muutusi, ideoloogiat, tööhõivet, kultuuri, piire ja ajalugu,» seisab videos.

«2001. aastal läksin Eestist Saksamaale, sest tahtsin alustada uut elu. Tulin tagasi. 2010. aastal läksin Eestist Iisraeli, sest tahtsin õppida ajalugu. Minu järgmine ränne viib mind Saaremaale. Loodan, et nemad mõistvad mind,» jätkub video.

Video autoriks on Nadja Haugas ja Martin Siilak. Kuressaare ametikooli Disainimajakas teostatakse erinevaid töid teabegraafika, disaini, naha- ja tekstiilitöö ning keraamika vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles