Koort: karistusseadustik on vihakuritegude suhtes liiga leebe

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskuse süüdatud hoonet käis vaatamas peaminister Taavi Rõivas, vasakul Ida prefektuuri juht Vallo Koppel.
Vao pagulaskeskuse süüdatud hoonet käis vaatamas peaminister Taavi Rõivas, vasakul Ida prefektuuri juht Vallo Koppel. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Siseministeeriumi sisejulgeolekupoliitika asekantsler Erkki Koort leidis, et täna Eestis kehtiv karistusseadustik on vihakuritegude suhtes liiga leebe.

Koort kinnitas «Aktuaalse kaamera» stuudios, et politseil on Vao varjupaigakeskuse süütamise uurimisel niidiotsi, kuid täna veel ühtegi inimest, kes oleks kinni peetud või kellele oleks kahtlustus esitatud, ei ole, vahendas ERR Uudised.

Siia saabuvate pagulaste kaitseks on Koorti sõnul kasutusel samad meetmed nagu kõigile Eestis elavatele inimestele

Täna on Koorti hinnangul Eestis teatav probleem ka see, et kehtiv karistusseadustik on vihakuritegude suhtes liiga leebe. «Sellepärast et kui ei ole otsest kannatanut, otsest ohtu inimese tervisele või elule vahetult, siis tegelikult karistusseadustik just vihakuritegude osas on täna hamburu, » ütles Koort ja lisas, et sellele on ka korduvalt tähelepanu juhitud, kuid millegipärast on see kaheksa aasta jooksul seni tähelepanuta jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles