Põlvamaal hukkus tulekahjus inimene

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju. Foto on illustreeriv.
Tulekahju. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus

Põlvamaal Ihamaru külas toimus täna öösel kortermajas tulekahju, milles hukkus mees. Teine inimene suudeti põlengust päästa.

Häirekeskus sai täna öösel kell 1 teate, et Põlvamaal Ihamaru külas põleb kortermaja teisel korrusel korter. Korteris pidi elama kaks inimest. Teataja sõnul olid leegid korteri uksest väljas.

Kohale jõudnud päästjad alustasid suitsusukeldumisega ning korterist toodi välja kaks kannatanut, naine ja mees. 81-aastase naise viis kiirabi põletushaavadega haiglasse, 64-aastane mees suri aga sündmuskohal. 

Tulekahjule reageerisid päästemeeskonnad ning kiirabibrigaadid Põlvast ja Otepäält. Tulekahju lokaliseeriti kell 1.26 ning kustutati kell 2.01.

Tuli oli alguse saanud koridorist. Menetlusinspektori esialgsel hinnangul võis hooletust suitsetamisest põlema süttida koridori ukse juures olev prügiämber, kust tuli kandus edasi kogu korterile.

Korteris puudusid nõuetekohaselt paigaldatud suitsuandurid. Kohale saabunud menetleja leidis küll suitsuanduri elutoast riiulilt, kuid kuna patarei oli tühi, siis andur ei töötanud. Ikka ja jälle tuletab Päästeamet meelde, et eluruumides peavad olema paigaldatud suitsuandurid nõuetekohaselt. Mida kiiremini tulekahju avastatakse, seda suurem võimalus on päästa oma elu.

Põlengu täpsemad asjaolud ning tekkepõhjuse selgitab uurimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles