Terras: olen mures meie rahvusliku julgeoleku pärast

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras.
Riho Terras. Foto: Tairo Lutter

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras teatas, et on mures Eestis leviva võõraviha pärast, mis õõnestab rahvuslikku julgeolekut ja kaitsevõimet.

Eesti kaitseväegi on ellu kutsutud kõikide siin elevate inimeste kaitseks hoolimata nende rahvusest, usutunnistusest või nahavärvist, teatas Riho Terras.

Kaitseväe juhataja ütles 1. septembril oma kõnes kaitseväe ühendatud õppeasutuste avaaktusel noortele kadettidele, et julgeolekuolukord Eestis ja Euroopas on viimase pooleteise aasta jooksul oluliselt muutunud.

«Lisaks Venemaa agressiivsele käitumisele on üheks murettekitavaks aspektiks ka pagulastega seonduvad pinged ühiskonnas. Üheks julgeolekuriskiks on kujunemas mõne survegrupi pime sallimatus pagulaste suhtes. 200 pagulast ei ole oht Eesti riigile. Kindlasti on aga oht see, kui meie liitlased arvavad, et Eesti ei soovi jagada ühist kohustust pagulaste vastuvõtul, samal ajal lootes sõprade poolset mõistmist Venemaa imperialistliku käitumise osas. Me ei saa lubada liitlassuhete mõranemist,» rääkis Terras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles