Rahvasaadikud külastavad Jordaania Zaatari põgenikelaagrit

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaatari põgenikelaager Jordaanias.
Zaatari põgenikelaager Jordaanias. Foto: Muhammad Hamed / Reuters

Parlamendi väliskomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni seitse liiget sõidab järgmisel nädalal Jordaaniasse, et tutvuda olukorraga riigi põhjaosas asuvas Zaatari põgenikelaagris.

Riigikogu pressiteenistuse teatel on saadikud visiidil esmaspäevast reedeni. Väliskomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Hannes Hanso ütles Postimehele, et Jordaanias viibib riigikogu esindus sellest kolm päeva, mille jooksul kohtutakse Ammanis ÜRO, Euroopa Liidu ja saatkondade esindajate ning energiaministriga. Samuti külastatakse tema sõnul Zaatari põgenikelaagrit ja kohtutakse ka kohaliku võimu esindajatega Irbidi linnas.

Hanso sõnul oli tema eesmärk visiidiks ettepanekut tehes ennekõike see, et Eesti poliitikud näeksid oma silmaga kohapeal valitsevat ääretult komplitseeritud olukorda. «Kui Jordaanias on alla miljoni põgeniku Süüriast, Liibanonis tublisti üle miljoni ja Türgis 1,7-2 miljonit, siis kui me Eestis arutame seda, kas võtta 100 või 200 inimest, siis midagi pole teha, me peame suutma adekvaatselt hinnata, millega tegelevad need väga vaesed ja problemaatilised riigid kohapeal,» rääkis ta ning avaldas lootust, et visiidil nähtav aitab tekitada ka Eestis üldist intelligentset debatti.

Lisaks Hansole osalevad visiidil Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees, reformierakondlane Kalle Palling ning komisjoni aseesimees, Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Jaak Madison.

Väliskomisjonist sõidavad Jordaaniasse ka reformierakondlane Eerik-Niiles Kross, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Juhan Parts, Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluv Henn Põlluaas ja keskerakondlane Vladimir Velman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles