Ligi 5000 pagulast on jalgsi teel Saksamaa poole

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi 5000 Ungari vastuvõtukeskustest välja murdnud pagulast on jalgsi teele asunud Saksamaa poole.

Samal ajal võttis Ungari parlament vastu seadusemuudatused, mis aitavad valitsuse hinnangul koos Serbia piirile püstitatava taraga olukorra kontrolli alla saada, vahendas ERR.

«Olen hetkel Budapestis ja marsin koos 5000 pagulasega. Nad murdsid läbi Keleti rongijaamast ja politsei barrikaadist,» kirjutas Postimehe lugeja.

Foto: Lugeja pilt

«Siin on ka ratastoolis inimesi, väikeseid lapsi ja rasedaid naisi. Vabatahtlikud jagavad vett ja sajad ajakirjanikud teevad reportaaže. Politsei on kontrolli kaotanud ja laseb neil minna,» rääkis lugeja, kes kõndis migrantidega kaasa ligi kümme kilomeetrit.

Foto: Lugeja pilt

Enamasti Süüriast ja Afganistanist pärit inimesed alustasid teed Keleti raudteejaamast täna hommikul pärast seda, kui neil ei lastud rongiga Austriasse reisida, vahendas Iirimaa rahvusringhäälingu veebiportaal RTE.

Foto: Lugeja pilt

Paljud inimesed hoiavad käes Saksa kantsler Angela Merkeli pilte ja hüüavad «Saksamaa, Saksamaa!», kirjeldas RTE.

Foto: Lugeja pilt

Samal ajal jätkub vastasseis Bicske raudteejaamas, kus osa inimesi on politsei piiramisrõngast läbi murdnud ja jalgsi Austria suunas liikuma hakanud, kirjutas ERR.

«Oleme väga õnnelikud, et midagi lõpuks toimub. Järgmine peatus on Austria. Lapsed on väga väsinud, Ungaris on väga halb, me peame kusagile minema,» vahendas RTE teel oleva Süüria mehe sõnu.

Migrandid kardavad, et kui nad registreerivad end Ungaris, on neil keerulisem Saksamaal ja teistes riikides varjupaika taotleda.

Politsei on asunud pagulasi jälitama ja kokku koguma, seni veel keskuses viibivad 2300 inimest ähvardavad sealt samuti välja murda, vahendas Reuters.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles