Kaljurand: põgenikekriisile on vaja läheneda kaine mõistusega

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marina Kaljurand
Marina Kaljurand Foto: Liis Treimann

Välisminister Marina Kaljurand ütles pärast äsja Luksemburgis lõppenud Euroopa Liidu välisministrite kohtumist, et peamiselt tegeleti kohtumisel lahenduste otsimisega, mil viisil peatada praegune meeletu rahvaste ränne, vahendas ERR.

«Jah, me näeme kõik emotsionaalseid fotosid ja me kuuleme emotsionaalseid lugusid, aga sellele kriisile tuleb läheneda väga pragmaatiliselt, väga kaine mõistusega,» selgitas Kaljurand.

Omaette teema on Kaljuranna sõnul need põgenikud, kes juba on Euroopas, sest tegu laiema küsimusega, kus tuleb kaitsta Euroopa Liidu piire, tegeleda operatsioonidega kuritegelike gruppide tabamisel, kes inimesi üle piiri raha eest veavad ning kriisiriikidega, kust inimesed lahkuvad.

Välisministrid rääkisid Kaljuranna sõnul põgenikekriisi puhul suurema osa ajast just välispoliitilisest aspektist ehk sellest, mida saab teha selleks, et kriisikollete lahendamisele kaasa aidata.

«Et peatada see meeletult suur inimeste migratsioon, mis on praegu lahti läinud ja millel ei näi olevat lõppu lähiajal,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles