Häkker ründas Eesti Välispoliitika Instituudi veebilehte

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Välispoliitika Instituudi veebileht oli häkitud.
Eesti Välispoliitika Instituudi veebileht oli häkitud. Foto: Ekraanitõmmis

Tundmatud häkkerid ründasid Eesti Välispoliitika Instituudi veebilehte, kus vahetuvad erinevad pildid ning kõlab taustamuusika. 

Eesti Välispoliitika Instituudi juhatuse liige Andres Kasekamp ütles Postimehele, et on häkkimisest teadlik. «Me ise avastasime selle asja eile, pole mingit põhjust kahjustada, et keegi tahab meile erilist halba. Meie kodulehekülg polnud kõige keerulisem ja turvalisem, kui seda suudeti häkkida,» nentis Kasekamp ning lisas, et enne esmaspäeva ei tehta häkitud veebilehega ilmselt midagi. «Me oleme nii väike tiim, et meil pole oma veebihaldurit, kes võiks sellega kohe tegutseda. Peame paluma esmaspäeval abi, et see likvideerida,» ütles Kasekamp, kelle sõnul langes instituudi veebileht arvutimuukijate ohvriks esmakordselt. 

Kasekampi arvates on rünnaku taga Anonymous grupp, kes soovib internetiruumis anarhiat külvata: «Valgete maskidega, naeratuse ja vuntsidega mehed tulevad sinna ette, see peaks olema nende sümbol.» Mehe sõnul saab vähemalt välistada, et häkkimine pole seotud Venemaaga.

Instituudi juhatuse liige nentis, et praegu lihtsakoeline koduleht peaks turvalisem olema, kuid samas ei tekita häkkimine kellelegi otsest kahju. «Seal on lihtsalt info meie insituudi ja ürituste kohta,» ütles Kasekamp, kelle sõnul pole vaja karta, et kellegi olulised andmed ohtustatud oleks.

Kasekamp arvas, et ilmselt võeti häkkimise aluseks märksõna «Estonia», kuna eile häkiti ka Estonian Business Schooli veebileht. EBSi veebileht pole praeguseks enam kättesaadav, probleemiga tegeleb Elion. 

Sihtasutus Eesti Välispoliitika Instituut (EVI) on välispoliitikaga tegelev mõttekoda, mille eesmärk on kaasa aidata rahvusvaheliste suhete paremale ja sügavamale mõistmisele Eesti ühiskonnas, pöörates erilist tähelepanu Eesti rollile muutuvas maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles