Põgenike uues jaotuskavas on Eesti osa 373 inimest

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjoni kolmapäeval avalikustatavas ettepanekus on Postimehe andmetel Eesti osa uues põgenike ümberjaotuskavas 373 inimest.

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker ja asepresident Frans Timmermans esitlevad kolmapäeval oma ettepanekut, mille alusel jaotavad Euroopa Liidu liikmesriigid omavahel 120 000 põgenikku.

Dokumendis on muudetud põgenike jaotuse metoodikat, mille alusel on näiteks Eesti, Läti ja Leedu osa enam kui poole võrra vähendatud. Läti osa on ettepaneku järgi 526 ning Leedu osa 780 põgenikku.

Samas on dokumendis suurendatud mitme suurriigi vastuvõetavate põgenike osa. Näiteks Saksamaa peaks jaotuskava kohaselt vastu võtma 31 443, Prantsusmaa 24 103, Hispaania 14 931 ning Poola 9287 põgenikku.

Juulis jõudsid Euroopa Liidu siseministrid kokkuleppele 60 000 Vahemere kriisi pagulase jaotamises liikmesriikide vahel. Selle kokkuleppe järgi võtab Eesti kahe aasta jooksul vastu 150-170 pagulast. Kolmapäeval avalikustatavas ettepanekus sisalduvad 373 pagulast on lisaks juba varem kokku lepitud 150 inimesele.

Euroopa Liidu siseministrid kogunevad kolmapäeval avalikustatavat ettepanekut arutama järgmisel esmaspäeval, 14. septembril. Euroopa ülemkogu peaks ettepanekut arutama 15.- 16. oktoobril.

Reformierakonda kuuluv siseminister Hanno Pevkur ütles reedel pressikonverentsil, et ministeeriumil pole Euroopa Komisjonilt veel kinnitust uute põgenike jaotamise kava kohta, samas on Eestil võimekust vastu võtta veel 200 põgenikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles