Viljandimaa õpilased viiakse loodusesse õppima

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkonnaprogramm võimaldab Viljandi maakonna esimese kuni kuuenda klassi õpilastel loodust paremini tundma õppida.
Keskkonnaprogramm võimaldab Viljandi maakonna esimese kuni kuuenda klassi õpilastel loodust paremini tundma õppida. Foto: Peeter Kümmel

Alanud kooliaastal viiakse 4000 Viljandi maakonna õpilast keskkonnaprogrammi raames õue õppima.

Viljandimaa omavalitsuste liidu eestvedamisel viiakse esimese kuni kuuenda klassi õpilased loodusesse, kus viiakse läbi keskkonnaalaseid õppetunde, et praktilise tegevuse käigus õpitut kinnistada, kirjutab Sakala.

«Igale vanuseastmele on koostatud teemaprogramm, mis sisaldab õues liikumist, töölehti ja -vahendeid ning teadmisi kinnistavaid mänge.»

Programmi maksumus on pool miljonit krooni ja seda rahastavad keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) ja kohalikud omavalitsused.

Programm kestab terve alanud õppeaasta ja esimesed õpperühmad saadetakse loodusesse juba järgmisel nädalal.

«Õpilastele on kõik tasuta,» kinnitas Viljandimaa omavalitsuste liidu projektijuht Grete Sepp, kelle kinnitusel on programm Eestis ainulaadne. «Huvi on olnud elav. Mõni kool on peljanud, et jääb kõrvale, aga seda pole tarvis karta,» täpsustas Sepp.

Loodusharidustunni käigus viiakse õpilased näiteks Heimtali õpperajale ja koduloomuuseumisse.

Ka Viljandimaa omavalitsuste liidu juht Reevo Maidla hinnangul on projekt kiiduväärt, sest varem sõltus keskkonnaharidus suuresti õpetaja ja kooli initsiatiivist, mistõttu võis selle kvaliteet kannatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles