Pärnu pole nõus pagulasi vastu võtma

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulastega täidetud paat Vahemerel.
Pagulastega täidetud paat Vahemerel. Foto: SCANPIX

Pärnu omavalitsusjuhid tõdesid, et neil on varuks vaid mõni vaba elamispind, mida saab kasutada siis, kui kellegi kodu tulekahjus või mõnel muul põhjusel hävib, vahendas ERR.

«Ukrainast, ma arvan, et oleks paljud tööandjad nõus kohe täna hulgaliselt töötajaid vastu võtma, kui inimesed tahavad tööd teha ja leiba siin maal teenida, aga täna inimesi hirmutab just see, et meile tundmatutest riikidest tulevad inimesed, vähemalt meediapilt on loodud, meie õhukese sotsiaaltoimetuleku peale,» selgitas Audru vallavanem Siim Suursild.

«Nagu üks volikogu liige väga hästi kirjutas, siis tegelikult Are valla elanikkond ei ole tõenäoliselt valmis vastu võtma mitte ühtegi pagulast, sest läbi meedia toimuv infopuudus või üleküllus on tekitanud selle, et see hoiak on läinud niiöelda vähem vaenulikust pigem väga vaenulikuks,» rääkis Are vallavanem Lauri Luur.

Pärnu linnal on üheksa sotsiaalmaja, aga munitsipaalpindade järjekorras on üle 100 perekonna ja ka kõik õigusjärgsetele omanikele tagastatud majade elanikud pole veel korterit saanud.

«Samas on Pärnus küllaltki palju kortereid, mis kuuluvad erakätesse ja ma usun, et kõik põgenikud on võimelised tööd tegema ja siis nad suudavad ise ka endale elamispinna üürida,» leidis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius, kes tõdes, et tema põgenikes suurt probleemi ei näe, sest minna soovivad nad ju peamiselt Saksamaale, Inglismaale või Rootsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles