Kristlikud koolid tegid Tallinnas palverännaku

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viie Eestis tegutseva kristliku kooli õpilased ja õpetajad tegid täna Tallinnas pisikese palverännaku, et tähistada 800 aasta möödumist Eesti pühendamisest Neitsi Maarjale.

Ligi 300 õpilast, õpetajat ja lapsevanemat kõndisid jala Toompealt Piritale, et paluda kooliperedele uueks õppeaastaks õnnistust, hädasolijaile abi ja riigiisadele tarkust teha otsuseid, mis võimaldaksid lapsevanemate ja koguduste asutatud koolidel kasvada ja areneda.

Palverännakul osalesid Püha Johannese kool, Püha Miikaeli kool, Tallinna Toomkool, Kaarli kool ja Kohila Mõisakool. Lapsed saatis Toomkirikust teele EELK peapiiskop Urmas Viilma.

Neeva Aleksandri katedraalis said palverändurid õnnistuse Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku metropoliit Korneliuselt, Eesti Apostlik-Õigeusu kiriku metropoliit Stefanuse õnnistusel tehti peatus Hanna ja Siimeoni kiriku aias ning Pirita vanas kloostris võttis rändurid vastu roomakatoliku kiriku piiskop Philippe Jourdan.

Püha Miikaeli kooli asutaja ja nõukogu liikme Kersti Nigeseni sõnul on palverännak mitu tuhat aastat vana palvevorm.

Viimase viie aasta jooksul on Eestis asutatud kuus kristlikku erakooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles