Tsahkna: midagi rõõmustavat Euroopa Komisjonilt tulemas pole

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Jaanus Lensment

IRLi esimees Margus Tsahkna kinnitas, et Eesti peab jääma oma suvel kujundatud seisukoha juurde, mille järgi peab liikmesriikidele jääma õigus ise otsustada, kui palju pagulasi vastu võetakse.

«Midagi rõõmustavat Euroopa Komisjoni poolt tulemas ei ole. Euroopa pagulaskriisile ei ole piiri suudetud panna. Euroopa piirid on avatud ja kriis on pigem süvenenud. Seepärast ei hakka ka mina Eesti rahvale mingit ilusat võltspilti maalima,» ütles Tsahkna.  

«Peame selgelt vastu olema automaatsele pagulaste laialijagamise mehhanismile. Iga riik peab ise otsustama, kui palju pagulasi vastu võetakse. See otsustus ei tohi minna Euroopa Komisjoni kätte,» rõhutas Tsahkna.

Tsahkna pidas oluliseks, et Euroopas kehtestataks kiiremas korras ka nn turvaliste päritoluriikide nimekiri, kust pärit inimesed saadetaks päeva pealt tagasi kodumaale.

«Näiteks Balkanilt pärit sisserändajate puhul tuleb nad kohe tagasi saata, mitte hakata läbi viima kuude pikkust menetlust selgitamaks, kas tal oma kodumaal on võimalik turvaliselt elada või mitte,» ütles Tsahkna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles