Eesti poliitikud ei rutta oma koduuksi pagulastele avama

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

Kuigi järjest rohkem Euroopa poliitikuid kinnitab, et on valmis isiklikult panustama pagulaste abistamisse, on Eesti poliitikud tagasihoidlikumad, rõhutades oma teadmiste ja oskuste kasutamist, ent oma kodu uksi pole keegi veel valmis avama, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset Kaamerat».

Nädalavahetusel teatas näiteks Soome peaminister Juha Sipilä, et annab oma suvekodu asüülitaotlejate käsutusse, täna kinnitas Poola ekspresident ja tuntud vabadusvõitleja Lech Walesa, et on koos oma naisega valmis majutama kuni kümmet pagulast.

Vastuseks «Aktuaalne Kaamera» küsimusele, kas olete valmis põgenikke isiklikult aitama, nentis välisminister Marina Kaljurand, et oma koju ta ilmselt kedagi ei võtaks, kuid on kindlasti valmis annetama ja muul moel toetama.

«Te ju kindlasti ei oota, et ma ütleksin kaamera ees, et olen valmis lapsendama ühe lapse,» vastas kaitseminister Sven Mikser. «Selliseid otsuseid, ükskõik mis rassist või päritolu, millise emakeele ja usutunnistusega need lapsed on, ei otsustata kampaania korras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles