Politsei kontrollib täna turvavarustuse kasutamist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsed peavad autos olema turvavööga kinnitatud.
Lapsed peavad autos olema turvavööga kinnitatud. Foto: SCANPIX

Täna pöörab politsei sarnaselt teiste Euroopa liikluspolitseinikega tavapärasest suuremat tähelepanu turvavarustuse kasutamistele sõidukites.

Vanemkomissar Riho Tänaku sõnul võib välja tuua kolm peamist põhjust, miks inimesed liiklusõnnetustes hukkuvad või raskesti viga saavad - alkoholi tarvitanud juht, liigne kiirus ja turvavarustuse mittekasutamine. «Kõigi nende põhjustega tegeleb politsei igapäevaselt ning püüame inimeste käitumist ja suhtumist nendesse rikkumistesse muuta. Ka tänane päev on ennekõike meeldetuletus turvavarustuse kasutamise olulisusest,» rääkis Tänak.

Liiklejate küsitlused näitavad, et enamusel juhtidest on kujunenud harjumus turvavöö autosse istumisel koheselt kinnitada ja nõuda seda ka kaasreisijatelt, kuid siiski kohtame iga päev ka inimesi, kes mugavusest või ka laiskusest turvavöö kinnitamata jätavad. «Liikluses tuleb alati lähtuda sellest, et isegi reeglitepäraselt liigeldes on oht, et vea teeb teine liikleja. Kui õnnetusse sattumisel turvavöö kinnitatud ei ole, siis ei aita enam ei enesekindlus ega sõiduoskused,» märkis Tänak.

«Kindlasti tuleb ka tagumisel istmel turvavöö kinnitada, sest tagaistmel istuja võib avarii korral eesistujad raskelt vigastada,» lisas Tänak.

Tänane turvavöökontroll on osa üleeuroopalise liikluspolitseinike võrgustiku TISPOL teemanädalast, mis kestab 7.-13. septembrini. Nädala jooksul viiakse sarnaseid politseiopratsioone läbi kogu Euroopas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles