Kaitseväe juhataja Riho Terras tuli tunnistajana kohtusse

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras tuli täna hommikul Harju maakohtusse, et osaleda tunnistajana omavoliliselt väeosast lahkumises süüdistatava ohvitseri kohtuprotsessil.

Terras on kutsutud tunnistajana kaitseväeteenistusest vabastatud nooremleitnant Janno Remmelgase kohtuprotsessile, ütles kapten Arvo Jõesalu kaitseväe pressijaoskonnast Postimehele.

«Nooremleitnant Remmelgas vabastati teenistusest omal soovil, kuid antud kohtuprotsess on seotud kriminaalasjaga, mis käsitleb nooremleitnandi omavolilist väeosast lahkumist, sest ta ei ilmunud teenistusest vabastamise avalduse ja avalduse rahuldamise vahelisel perioodil teenistusse. Kaitseväe juhataja on selles kriminaalasjas tunnistaja,» ütles Jõesalu.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi ei ilmunud Remmelgas 29. aprillist 26. juunini 2013 tööle Kaitseliidu Tallinna maleva staapi, seega puudus ohvitser 58 päeva omavoliliselt teenistusest.

Remmelgas esitas 28. veebruaril 2013 Kaitseliidu ülemale avalduse teenistussuhte peatamiseks. Sama aasta 17. aprillil sai ta vastuse, et tema avaldust ei rahuldata.

26. aprillil 2013 saatis Remmelgas oma ülemusele e-posti teel avalduse tema erakorraliselt tegevteenistusest vabastamiseks alates sama aasta 28. aprillist. Remmelgas soovis enda erakorralist teenistusest vabastamist, kuna ei olnud rahul üleviimisega kaitseväe luurepataljonist Kaitseliidu Tallinna maleva staapi.

Kaitsevägi seda taotlust ei rahuldanud ja Remmelgas vabastati kaitseväeteenistusest omal soovil 23. juulil 2013.

Prokuratuur süüdistab Remmelgast karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb omavolilist lahkumist väeosast või muust teenistuskohast. Kui omavoliline äraolek on kestnud kauem kui 30 päeva, võib kohus sellise teo eest karistada kuni kaheaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles