Valner: poliitreklaam ERRis? Miks mitte!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sulev Valner
Sulev Valner Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Ajakirjanik Sulev Valner leiab, et ERRis poliitreklaami edastamine võimaldaks erakondade sõnumeid, mis muidu jutusaadetes laiali valguma kipuvad, kontsentreeritumalt edastada.

«Juhul, kui seda tehakse tasuta, kõigile ühtedel alustel ja ringhäälingu kontrolli all, ei pruugi seda üldse vaadata kui reklaami ostu-müüki,» arvas Valner ja lisas, et pigem oleks tegu lihtsalt ühe uue valimiseelse saateformaadiga.

«Hästi kontsentreeritud kujul võrreldes tundidepikkuste jututubadega, kus ju esitatakse sageli neidsamu loosungeid, lihtsalt laialivalguvamas vormis,» ütles Valner. Tema sõnul on aga oluline, et alles jääksid ka debatid, kus ajakirjanikud saavad kandidaatidele ebamugavaid küsimusi esitada. Reklaamklippe võiks mängida arutelusaadete sissejuhatuseks, leiab ajakirjanik.

Kuidas parteide loodud materjali märgistada?

«Üks probleem võib tekkida märgistamisest, et kuidas iga kord ees ja taga hästi tugevalt ja selgelt välja öelda, et tegemist on parteide endi loodud sisuga, mille kasutamine võib olla kahjulik teie tervisele...» kahtles ta siiski.

«Teiseks on võib-olla keeruline otsustada, millal kellegi klippi mängida, et oleks õiglane. Kolmandaks, kui keegi ise pole suuteline klippi tootma, kas ringhääling peaks sel juhul appi tulema?» küsis Valner, kuid lisas, et neist probleemidest oleks kindlasti võimalik üle saada.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et rahvusringhäälingu nõukogu juht Andres Jõesaar näeb maksumaksja raha otstarbekamaks kasutamiseks võimalust enne valimisi ERRi kanalites edastada tasuta poliitilist reklaami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles