Kiiruskaamerate juurde tulevad täiendavad liiklusmärgid

Hans Väre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tartu maanteel Koigil.
Kiiruskaamera Tartu maanteel Koigil. Foto: Priit Simson

Suvel Tallinna–Tartu maanteel sõitnud autojuhtidele peavalu teinud küsimus, kas kiiruskaamerast mööduval lõigul on lubatud sõita 90 või 100 kilomeetrit tunnis, võib osalise lahenduse saada järgmisel suvel – maanteeamet kaalub lisamärkide paigaldamist.



Septembri algul kirjutas ettevõtja Tauno Tuula Sakala arvamusküljel, et kuna 100 kilomeetrit tunnis sõita lubavad märgid seisavad sageli kiiruskaameratest kaugel, ei suuda juhid meeles pidada, kas nad on kiiruskaamerale liginedes veel selle mõjualas.

Seetõttu võtavad paljud kaamerate juures igaks juhuks hoo maha ja mööduvad neist 90-kilomeetrise tunnikiirusega, mis segab sujuvat liiklust.

Märgid, mis lubavad sõita kiiremini kui 90 kilomeetrit tunnis, on selleks aastaks teedelt kokku korjatud, kuid tuleva aasta mais pannakse need taas üles. Maanteeameti liikluskorralduse osakonna juhataja Aare Paini sõnul võidakse lisamärke seada viie kiiruskaamera lähedusse, kuid kõikjale pole neid mõtet panna.

Paini ütlemist mööda ei ole rohkem kiiruspiirangu märke tarvis nendesse kohtadesse, kus võib sõita 90 kilomeetrit tunnis, sest vastasel korral tekiks küsimus, kui palju sinnani lubatud oli. Samuti ei kavatse maanteeamet panna lisamärke kaamerate juurde, millest eelmine märk on 2,5 kilomeetri kaugusel.

«Märki [«Suurim kiirus»] korratakse üldjuhul pärast lõikumist riigimaanteega, kuid mitte harvem kui viie kilomeetri tagant,» tsiteeris ta määrust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles