Tallinna meedianõukogu otsustas lubada valimisreklaami linnameediasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajaleht Pealinn.
Ajaleht Pealinn. Foto: Toomas Huik

Tallinna meedianõukogu otsustas teisipäeval lubada valimiskampaania ajaks valimisreklaami Tallinna televisiooni ja linnaosalehtedesse.

Meedianõukogu esimees Allan Alaküla ütles BNSile, et ülelinnalistes ajalehtedes Pealinn ja Stolitsa valimisreklaami avaldamise kohta nõukogu teisipäeval otsust ei langetanud.

«Tallinna televisioon hakkab valimiskampaania ajal näitama valimisreklaami vastavalt üldisele reklaami hinnakirjale,» lausus Alaküla.

Samuti otsustas nõukogu teisipäeval, et linnameedia peab viivitamatult avaldama valimiskomisjoni ametlikke teateid ja materjale.

«Meedianõukogu koosolekul öeldi välja ka mõned üldpõhimõtted, millest lähtuda valimiskampaania perioodil ehk linnameedia lähtub linnaelanike informeerimise vajadusest ja ajakirjanduseetika koodeksist. Aga see on triviaalsus, sest ta lähtub sellest kogu aeg, kaasa arvatud valimiskampaania ajal,» ütles Alaküla.

Meedianõukogu esimehe sõnul nõukogu valimiskampaania ajal detailidesse ei läinud ning näiteks see jutuks ei tulnud, kui palju tohiks avaldada valimiskampaania ajal linnameedias linnajuhtide pilte. «Lähtume valimiste ajal ajakirjanduseetika põhimõtetest samamoodi, nagu kogu aeg,» sõnas ta.

Tallinna linnavalitsus otsustas moodustada meedianõukogu tänavu mais, eesmärgiga aidata kaasa linnaelanike paremale meediaalasele informeeritusele ning tagada linnakodanike huvides linnameedia areng. Meedianõukogu kogunes esimest korda 27. augustil ning valis esimeheks Tallinna Euroopa Liidu esinduse juhi, ajakirjaniku ja varasema Eesti Ajakirjanike Liidu esimehe Allan Alaküla.

Tallinna meedianõukogusse kuuluvad Tallinna linnapea Edgar Savisaar, abilinnapead Yana Toom ja Deniss Boroditš, linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, linnavolikogu liige Maimu Berg, linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esindajad Rein Ruutsoo, Mailis Reps, Jüri Trei, linnavolikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esindaja Marika Tuus, linnavolikogu keskkonnakomisjoni esindaja Toomas Lepp, linnavolikogu linnamajanduskomisjoni esindaja Raimond Kaljulaid, linnavolikogu rahanduskomisjoni esindajad Hagi Šein, Hannes Rumm, Marianne Mikko ja linnavolikogu õiguskomisjoni esindaja Ester Šank.

Kuigi algselt pidid meedianõukogusse kuuluma ka opositsiooni esindajad, teatasid Reformierakonna ning IRLi fraktsioonid, et ei kavatse esitada nõukogusse oma kandidaate. Opositsiooni hinnangul on Tallinna meedianõukogu illusioon, mis kunagi keskerakondliku linnameedia sisu tegelikult tasakaalustama ei hakka.

Tallinna keskerakondlasest linnapea Edgar Savisaar teatas seepeale et opositsiooni esindajate osalemine meedianõukogus ei olegi oluline, kuna tegemist on ekspertide nõukoguga.

Meedianõukogu moodustamises leppisid kokku Keskerakond ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond koalitsioonileppes Tallinna juhtimiseks aastatel 2009-2013.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles