Röövitud lapse õde: arvan, et ema tahab koos tütrega uut elu alustada

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaal lastekodust lahkunud tüdruk.
Saksamaal lastekodust lahkunud tüdruk. Foto: Saksamaa Nordhein Westfaleni liidumaa politsei

Möödunud nädalal Saksamaal Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuvast lastekodust oma lapse ära viinud Anne vanem tütar rääkis kohalikule meediale, et naine tahab ilmselt Soomes uut elu alustada.

Röövitud tüdruku õe sõnul pole vaja muretseda, et ema lapsele viga teeb. «Ma arvan, et ta tahab koos lapsega uut elu alustada. Laps on temale väga kallis,» rääkis naine ajalehele Kölner Stadt-Anzeiger. «Lapsega ei juhtu midagi. Meie ema armastab teda väga. Ta ei teeks lapsele kunagi liiga»

Naise hinnangul on ema eesmärgiks ilmselt Soome minna, sest seal elavad peretuttavad ja Anne olevat kunagi plaaninud sinna kolida.

Ajalehes enda nime avaldamist keeldunud 22-aastane Anne tütar rääkis, et on üritanud emaga kontakti saada. «Ma pole teda telefoni teel kätte saanud. Kirjutasin talle mitu SMSi, kuid ta pole vastanud.»

46-aastane Anne tuli eelmise nädala esmaspäeval, 31. augustil Nordrhein-Westfaleni liidumaal Kürtenis asuvasse lastekodusse ja võttis takso peale oma kümneaastase tütre, kelle hooldusõiguse ta suvel kohtu otsusega kaotas. Naine võttis takso peale ka samas lastekodus elava 11-aastase tüdruku.

Naine sõitis koos kahe lapsega kõigepealt Kölnis asuvasse hotelli. Sealt sõitsid nad taksoga Hollandisse. Roermondis jättis naine 11-aastase tüdruku supermarketi parkimisplatsile maha ja sõitis koos oma tütrega teadmata suunas edasi.

Anne 22-aastase tütre sõnul pole tal aimugi, miks otsustas ema Hollandisse põgeneda. «Meie perel pole seal tuttavaid. Ta ilmselt tahtis lihtsalt kiiresti Saksamaalt lahkuda.»

Tüdruku isa elab naise sõnul Küprosel ja temaga puudub kontakt. Annel on ka täisealine poeg.

10-aastase tüdruku hooldusõiguse üle on toimunud vaidlused juba pikemat aega. Anne vanema tütre sõnul arenes olukord lõpuks nii kaugele, et naiselt võeti hooldusõigus ära. Tüdruku vanem õde rõhutas aga, et ema pole noorele tüdrukule kunagi viga teinud.

Politsei- ja piirivalveameti teatas täna pärastlõunal, et Anne ja tema lapse asukoht on kindlaks tehtud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles