Kohus mõistis julma tapja 15 aastaks vangi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga.
Nuga. Foto: SCANPIX

Pärnu maakohus mõistis täna mullu Taebla valla korterist leitud inimese tapmises süüdi Guno Viiknurme ja määras talle 15 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Guno Viiknurm jäi süüdi inimese tapmises piinaval ja julmal viisil, kirjutab Lääne Elu. Tapmise täpset aega ei olnud enam võimalik kindlaks teha, sest surnukeha oli juba tugevasti lagunenud. Eksperdi hinnangul jäi see läinud aasta 1. ja 3. oktoobri vahele.

Süüdistuse kohaselt tungis Viiknurm oma üürikorteris Taeblas tüli käigus voodis kallale oma tuttavale M. T-le ja lõi teda kümme korda noaga rindu. Pärast tapmist lõikas Viiknurm kannatanul pea otsast ja viis metsa. Seejärel pakkis ta tapetu musta kilekotti ja riidest magamiskotti ning lohistas elutoast vannituppa.

Tapmise motiiv uurimisel ei selgunudki. Ka prokurör on süüdistuskõnes nentinud, et ei ole teada, mis tapmiseni viis. 

Kohus leidis, et Viiknurm on korteris pärast kuritegu tegutsenud eesmärgipäraselt ja püüdnud kuriteo jälgi kõrvaldada. Tema ütlused surnukeha leidmise ja põhjuste kohta, miks ta ei teatanud kuriteost politseisse, ei ole usaldusväärsed ja neid ei saa arvestada. 

Viiknurm ütles pärast otsuse kuulutamist kohtunik Piia Jaaksoole, et saab otsusest aru, aga ei nõustu sellega.

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda oli otsusega rahul, sest küsiski karistuseks 15 aastat vangistust. Viiknurme kaitsja Argo Küünemäe ei soovinud otsust kommenteerida.

Vangistuse kandmise alguseks loetakse 9. oktoobrit 2014, mil politsei pidas Viiknurme kahtlustatavana kinni. Viiknurmel tuleb tasuda ligi 10 500 eurot, so sundraha, kaitsja- ja ekspertiisitasu.

Kohus rahuldas ka Haapsalu linnavalitsuse tsiviilhagi ja mõistis välja Guno Viiknurmelt 474 eurot tapetu matusekulu. Psühhiaatriaekspertiiside tasu 635 eurot jääb riigi kanda.

Viiknurmele on tehtud kaks psühhiaatrilist ekspertiisi. Nende kohaselt ei ole ta nõrgamõistuslik ega põe vaimuhaigust või mõnd muud rasket psüühikahäiret.

Kohtuotsuse võib vaidlustada  15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles