Huvikoolide juhid hilisemas koolipäeva alguses suurt probleemi ei näe

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui koolipäev algaks kell 9, nihkuksid huviringid hilisesse õhtusse.
Kui koolipäev algaks kell 9, nihkuksid huviringid hilisesse õhtusse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kuigi koolipäeva alguse edasilükkamine kella 9-ks nihutaks ka laste huviringid hiljemaks, peavad mitme huvikooli juhid Tallinnas ideed pigem heaks.

«Me näeme täiesti kustunud lapsi juba lõuna ajal,» nentis Tallinna muusikakooli direktor Kadi Katariina Sarapik. «Kui koolipäev algaks hiljem, võib-olla oleks meil puhanud lapsed.»

Laste päevad lähevad küll siis hilja õhtuni välja, kuid Sarapiku arvates võiks see siiski olla kokkuvõttes lastele parem. « Tegemata ei jääks küll midagi,» arvas muusikakooli juht. « Meil on palju individuaaltunde, kõike annab sättida.»

Ka Mustamäe Laste Loomingu Maja direktor Erna Podanjova märkis, et huvikooli töös hilisem koolipäeva algus probleeme ei tooks, kuid ta leidis, et ehk peaksid kõik koolid siiski ise koos oma lastevanematega otsustama, kas nihutada päeva algust hilisemaks või mitte - ideel on nii häid kui halbu külgi ja oma arvamus on kõigil.

«Mulle isiklikult meeldiks, kui päev algaks kell 9. Kui mu lapsed veel koolis käisid, siis neile sobis hilisem koolipäeva algus, kuid paljud teised lapsevanemad pooldasid seda, et päev algaks kell 8,» nentis Podanjova.

Tema meelest võiks ju proovida hilisemat päeva algust. «Eks elu näitab, kas on õige otsus.»

Tallinna Nõmme noortemaja direktorit Margus Maasikut paneb idee siiski muretsema. Ta nentis, et kui koolipäev algab hiljem, algab ja lõpeb ka huviring hiljem. Praegu lõpetavad viimased ringid nende majas kella 20-21 ajal, sellisel juhul veel hiljem. «Kardan, et sellisel juhul väheneks laste tahtmine huviringis käia, sest nad lihtsalt ei jaksaks,» arvas Maasik, kes usub, et ka vanemad ei tahaks, et lapsed nii hilja väljas oleks.

Tallinna muusikakooli direktor Kadi Katariina Sarapik pigem pooldab. Me näeme täiesti kustunud lapsi juba lõuna ajal. Kui koolipäev algaks hiljem, võib-olla oleks meil puhanud lapsed. Tegemata ei jääks küll midagi. Meil on palju individuaaltunde, kõike annab sättida. Tunnid on meil ka laupäeval. Toob küll kaasa, et laste päevad lähevad hilja õhtuni välja, aga võib-olla oleks sellest siiski kasu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles