Tänane Assar Pauluse istung tuli algusminutitel katkestada

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit. Foto: Sander Ilvest

Assar Pauluse väidetava jõugu kohtuistung tuli täna kohe algusel katkestada, kuna ühel vahialusel hakkas halb.

Süüdistuse kohaselt jõuku koos Assar Paulusega juhtinud ja oma tarbeks orja pidanud Andres Vaigule kutsuti kohtusaali kiirabi, kes viis ta tervisekontrolliks haiglasse.

Prokuratuuril on praegu pooleli tõendite (sh. telefonikõnede lindistuste) esitamine. Täna oleks kavas olnud ka orjapidamise tõenditega tutvumine.

Kohus loodab protsessiga jätkata tuleval kolmapäeval.

Juunis taotles Vaigu kaitsja, et ta vabastataks vahi alt ning kehtestataks selle asemel elukohast lahkumise keeld. Põhjusena tõi ta välja, et ratastoolis Vaik vajab taastusravi, mida talle polevat vanglas võimaldatud. Seetõttu ei saavat mees ka pikkadel kohtuistungitel osaleda.

Kohus otsustas Vaigu siiski vahi alla jätta.

Andres Vaik sai süüdistuse selles, et alates 2006. aastast sundis ta koos kaasosalisega enda heaks tööle üht meest. Süüdistuse järgi kannatanut mõnitati, alavääristati ja ka peksti.

Karistusseadustik näeb inimkaubanduse eest ette kuni 15-aastase vangistuse.

Kohus alustas Pauluse väidetava jõugu süüasja arutamisega 10. juunil ning arutas seda esialgu 19. juunini. Uuesti kogunes kohus sel kolmapäeval. 

Mahukas kriminaalasjas süüdistatakse kolme meest kuritegeliku ühenduse juhtimises ja 18 meest ning ühte naist kuritegelikku ühendusse kuulumises. Kokku on süüdistuse saanud 26 inimest ja kaks ettevõtet. Neil kõigil on kokku üle 20 advokaadi.

Ükski kohtualune end süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles