Maltal süüdistatakse Eesti naist vägistamise kohta valetamises

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angelina Jolie.
Angelina Jolie. Foto: SCANPIX

Malta prokuratuur esitas süüdistuse Eestist pärit naisele, kes politsei hinnangul valetas võimudele, et ta vägistati, kirjutab Independent.

Enne kohtuistungit tehakse naisele, kelle andmeid tema isiku kaitseks ei avaldata, psühhiaatriline ekspertiis, et välja selgitada, kas ta on üldse võimeline kohtu ette astuma. Süüdistaja kinnitusel on kindlaks tehtud, et naine põgenes Eestis psühhiaatriahaiglast ja reisis seejärel Maltale.

Augustis teatas naine Malta politseile, et keegi võõramaalane vägistas ta tema elukohas. Uurimise käigus selgitas politsei turvakaamera salvestiste abil välja, et mitte keegi peale naise enda ei sisenenud tema elukohta ja ta ka ei põgenenud kodust, kuigi ta nii väitis. 20. augustil esitati naisele süüdistus valekaebuse esitamises.

Naise kaitsja Joseph Mizzi palus kohtul määrata naisele psühhiaatriline ekspertiis, et selgitada, kas ta on süüdiv. Praegu viibib naine Mount Carmeli haiglas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles