Anvelti sõnul soovib Leedo kättemaksu

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Mihkel Maripuu

Endise justiitsministri, Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) kuuluva Andres Anvelti hinnangul süüdistab Vjatšeslav Leedo Urve Palot parvlaevahanke manipuleerimises vaid kättemaksusoovist, mille taga on suurest kasumist ilmajäämine.

«Fakt on see, et praamihange viidi läbi ausalt ning võitis parim pakkuja,» ütles Anvelt BNSile. «Leedo pakkumine oli halvem ja seetõttu kaotas ta võimaluse maksumaksja arvelt suurt kasumit teenida. Pole ime, et ärimees, kes oma sõnul võib raha nimel kõrvadel ka seista, tahab kättemaksu.»

«Suvel tundsid Leedo kättemaksu tuhanded inimesed, kes praamijärjekorras põhjendamatult kaua ootama pidid,» märkis Anvelt. «Nüüd on kord minister Urve Palol, kes kõikidest Leedo pingutustest hoolimata viis ministrina läbi ausa konkursi ning lõi tingimused selleks, et mandri ja saarte vahel toimuv praamiliiklus oleks kvaliteetne, aga seejuures ei koormaks põhjendamatult palju maksumaksjat.»

«Reformierakonna kõneisik Jürgen Ligi kinnitab küll, et valitsus püsis üksmeeles, et konkursiga tuleb lõpuni minna, kuid põhiosas ründab põhjendamatult ja alatult Urve Palot,» viitas Anvelt Ligi laupäevasele arvamusavaldusele sotsiaalmeedias. «Arvatavasti püüab sellega Ligi vältida vastamist küsimustele, mis puudutavad Remo Holsmeri ja Kalev Lillo väidetavat rahaküsimist Leedolt.»

Anvelti sõnul ei too poliitiline korruptsioon kaasa mitte ainult riigi raha raiskamise, vaid on tõsiseks ohuks nii julgeolekule kui ka demokraatiale. «Poliitika ei tohi olla müüdav ning kõik varjatud rahastamise ja mõjuvõimuga kauplemise süsteemid tuleb päevavalgele tuua,» selgitas Anvelt ning lisas, et Reformierakond peab näitama, milline on tema roll Tallinna Sadama korruptsiooniskandaalis ja vastama Leedo esitatud süüdistustele.

«Avalikkus peab saama teada tõe ning selle peavad välja selgitama Eesti õiguskaitseorganid. Saan aru, et Reformierakonna poliitikud kavatsevad pöörduda kohtusse, et lükata seal ümber väga tõsised süüdistused,» ütles Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles