Prokuratuur: Leedo väited uueks kriminaalmenetluseks alust ei anna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vjatšeslav Leedo mullu 19. augustil Saksamaal Cuxhavenis, kus talle kuuluv Elb-Link avas Elbe jõel Cuxhaveni–Brunsbütteli reisiliini.
Vjatšeslav Leedo mullu 19. augustil Saksamaal Cuxhavenis, kus talle kuuluv Elb-Link avas Elbe jõel Cuxhaveni–Brunsbütteli reisiliini. Foto: Tairo Lutter

Riigiprokuratuuri ja kaitsepolitseiameti kinnitusel ei anna Päevalehes avaldatud Vjatšeslav Leedo altkäemaksusüüdistused alust uue kriminaalmenetluse alustamiseks.

«Õiguskaitseasutuste poole ei ole ükski osapool alates väidetavast kuriteost pöördunud ja seega ei ole prokuratuuri ja kaitsepolitseiametini jõudnud ka võimalikule kuriteole viitavat täiendavat informatsiooni,» edastas riigiprokuratuuri avalike suhete juht Kadri Tammai BNSile riigiprokuratuuri seisukoha.

«Samas eeldame, et iga seadusekuulekas inimene annab võimalikust kuriteost koheselt teada ka õiguskaitseasutustele. Praegu on tegemist sõna-sõna vastu olukorraga ning ajakirjanduses käib jutt rohkem kui aasta tagasi toimunud väidetavast vestlusest, mis ei anna alust kriminaalmenetluse alustamiseks,» lisas Tammai.

Kriminaalmenetluses usaldusväärsete ja kohtukõlbulike tõendite kogumine võib riigiprokuratuuri hinnangul olla tagantjärele võimatu. Samas kinnitavad prokuratuur ja kaitsepolitseiamet, et kui käimasoleva menetluse raames tuvastatakse täiendavale kuriteole viitavad asjaolud, siis alustatakse uus kriminaalmenetlus või kontrollitakse infot olemasolevas menetluses.

Ärimees Vjatšeslav Leedo avaldas Eesti Päevalehele antud intervjuus veendumust, et reformierakondlane Remo Holsmer küsis temalt altkäemaksu, kuid seda vihjamisi, mitte sõna-sõnalt ning ta on valmis sellest kõigest kohtus rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles