Kes on uus USA suursaadik Eestis Jim Melville?

Dagne Mihkels
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
James D. Melville
James D. Melville Foto: USA suursaatkond

Lähiajal annab USA senine suursaadik Jeffrey Levine ametikoha üle James Desmond Melville juuniorile, kelle president Barack Obama esitas USA järgmiseks suursaadikuks Eestis maikuus ja kelle kandidatuuri kinnitas Senat augustis.

Kes on Jim Melville? Veebileht AllGov.com kirjutab, et karjääridiplomaat Jim Melville on pärit Bradley Beachilt New Jerseys, õppis ajalugu Bostoni ülikoolis ja omandas doktorikraadi õigusteaduses Rutgersi ülikoolis.

Välisteenistusse asudes suundus ta tööle USA saatkonda Berliinis tollases Ida-Saksamaal. Ajal, mil Melville Saksamaal töötas, sündisid ka tema kaks poega.

Edasi määrati Melville tööle konsulaarametnikuks Seishellidele, sealt edasi USA konsulaati Leningradis. 1993. aastal pöördus Melville tagasi kodumaale, kus ta asus tööle USA Riigidepartemangu, täites välisteenistuse eksamineerija, täitevsekretariaadi operatsioonikeskuse vanem-valveametniku ja Seadusandliku büroo juhatuse ametniku ülesandeid.  

1997. aastast suundus Melville Brüsselisse, kus töötas haldusametnikuna Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni (NATO) USA esinduses, ja seejärel Pariisi, USA suursaatkonda, kus täitis juhatuse ametniku ja järelvalve-üldteenuste ametniku kohustusi.

2008-2010 töötas Melville juhatuse minister-nõunikuna USA suursaatkonnas Ühendkuningriigis ning 2005-2008 USA suursaatkonnas Venemaal Moskvas.

2010 aastast 2012 aastani oli Melville USAs Euroopa ja Euraasia asjade büroo (Bureau of European and Eurasian Affairs) ning Rahvusvaheliste organisatsioonide büroo (Bureau of International Organization Affairs) tegevdirektor.

Alates 2012. aastast on Jim Melville töötanud taas Saksamaal, kus ta on USA Berliini saatkonna asejuht.

Melville valdab saksa, vene ja prantsuse keelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles